29 decembrie, 2008

Foaie verde sărbatoare, ştiri cu Moşu`n numar mare





Bongiorno! Bon venito la Ştirilo Italiano! Azi avemo multo subiecto despre Moş Crăciuno! Eee...primero..un preot din Italia, vrand sa arate cat de “italiano vero” este, spre deosebire de Mos Craciun, a nefericit zeci de copii, spunându-le că Moşul nu există! Aceasta s-a întâmplat în timpul unei mese oferite de Biserică, fapt care i-a supărat foarte tare pe copii. Adânc pătruns de simţul datoriei creştineşti, şi probabil de filmele americane cu Grinch-care-fură-Crăciunul, el nu s-a putut abţine să nu dea in vileag tot „adevărul”:‘Le-am spus că Moş Craciun este o inventie care nu are nimic comun cu istoria crestina a Craciunului’, dorind sa fac o separazione clara entre realitate si ficţiune...fără să ştie însă că...ficţiunea nu-i minciună! Părinţii indignaţi l-au acuzat in ziarul local de distrugerea Crăciunului, şi pentru că a fost rău, moşul nu ii va mai aduce probabil nimic.
Că tot vorbim de distrusul Crăciunului, de data asta vinovatul a fost chiar un Moş Crăciun din Noua Zeelandă, care în timpul unui concert s-a trezit înjurând fără să-şi dea seama, vrând să spună „mulţumesc” în limba norvegiană. Directorul orchestrei a explicat că, din cauza unei „probleme de dicţie”, încercarea moşului de a spune „Takk” a eşuat într-un..cuvânt care începe cu F şi se termină cu „uck”.


În Marea Britanie, Moşul trebuie să participe la un curs de protecţie a muncii, unde este instruit cum să stea corect pe scaun, pentru a nu suferi leziuni susţinând greutatea copiilor pe genunchi, precum şi privind căratul tolbei şi evitarea herniei; nu se pomeneşte însă nimic despre partea cu săritul pe horn...

Noi sperăm că moşul a ajuns cu bine, sănătos la voi şi anul acesta, dar pe viitor...


Cam atâtea cu Moşul..că până spunem toate poveştile ne prinde anu' nou. Dacă mai aveţi voi altele, lăsaţi-le la commenturi:)

Niciun comentariu: