13 decembrie, 2009

Frunza verde de betie, ne jucam filozofie

Dragi cititori,
Ne mai tineti minte? Daca ne mai tineti minte, inseamna ca sunteti familiarizati cu scuzele de rigoare....
Ei bine, dragii nostri, ne-am adunat astazi sa va propunem ceva nou. Un joc. Se numeste "The Hangover", si e bun de jucat de Revelion...de.. Craciun sau chiar in fiecare zi.Jocul porneste de la o intrebare fundamentala ce vizeaza existenta, si anume: "CE ESTE OMUL?". Filozofii si-au batut multa vreme capul cu asta, si dintre raspunsurile date amintim pe cele care scot cel mai bine in evidenta calitatile omului, accentuate totodata in acest joc: capacitatea de a vorbi articulat, abilitatea de socializare, si nu in ultimul rand Ratiunea. Nu va speriati. Jocul nu are multe reguli. De fapt...are doar una pe care trebuie sa o tineti minte, si anume aceea ca trebuie sa tii minte toate lucrurile care trebuiesc stiute si care altii le-au uitat. Pana aici e clar, da? bun...mergem mai departe. Acum e momentul sa va sunati toti prietenii si puneti de o poiana a lui Iocan. Unul dintre voi incepe sa isi prezinte raspunsul propriu la intrebare, in timp ce restul jucatorilor il invoca pe Zeul Bachus, aducandu-i orfrande sticle de vin golite. Dupa aceea, rolulrile se schimba pana fiecare afla ce e filozofia in opinia celorlalti. Fiecare scrie pe o foaie cateva din ideile altora si cel care isi aduce aminte cele mai multe castiga..castiga o durere de cap a doua zi mai mica decat a celorlalti.
Probabil va intrebati de ce am ales sa va prezentam tocmai jocul asta. In primul rand pentru ca este o cosmogonie proprie, ce porneste de la o experienta foarte concreta si anume filmul cu acelasi nume. Iar in al doilea rand pentru ca vrem cu adevarat sa vedem daca Ideea de idee din cerul platonician al ideilor poate fi cu adevarat boicotata si uitata.

Iar acum, ca tot veni vorba de baut si de chefuit am dori sa va spunem ce NU vom face noi de Revelion. Stiti bine ca grupul foilor verzi e unul foarte autentic, care intoarce spatele tuturor cliseelor asa ca trebuie sa recunoastem ca NU avem nici un plan pentru Revelionul de acest an. Doar pentru cel de anu viitor. Dar va spunem un lucru cert: No sa fim nici la Timisoara, Budapesta, Viena sau Brasov..nu..n-o sa avem cazare nicaieri (poate doar acasa in cel mai fericit caz)..nici un munte si nici o mare pentru noi. Probabil vom juca The Hangover, ca sa fim siguri ca nu ne vom mai aduce aminte de trecerea asta dintre ani total esuata inca inainte de a
incepe.

Daca nici voi nu reusiti nicicum sa va aduceti aminte, macar sa stiti de la noi ca ati facut niste exercitii excelente pentru imbunatatirea tonusului si elasticitatii trupului si mintii, pentru ca oamenii de stiinta au descoperit ca bautul are aceleasi beneficii ca si practica yoga:












Niciun comentariu: