17 mai, 2008

Foaie verde de purtare, galbenu e`n numar mare...



Dragi cititori,
Ne cerem scuze pentru intarzierea acestui post, dar tocmai ne-am intors dintro calatorie in una dintre cele mai frumoase capitale ale Europei, si anume Parisul.Ne-am inselat amarnic cand am crezut ca acele treninguri despre care am scris in unul din posturile de mai jos erau ceea despre ce se vorbeste CA N-A VAZUT PARISUL. Tinem sa va anuntam ca au ajuns si acolo, orasul fiind astfel amenintat de invazia acestor "negreli cu dungi aurii", supranumite (de noi) T`uri, in numar cat mai mare. Am reperat un ins plimbandu-se chiar pe langa (culmea) simbolul acestui oras, adica Turnul Eiffel. Dezamagirea a fost cu atat mai mare, cu cat ne-a socat culoarea acelei constructii de metal, care (intre noi fie vorba) arata odios pe timpul zilei (e nasoala rau, fratilor:P)
Dar sa nu ne abatem de la subiect si sa revenim la o alta problema legata tot de moda, care are (din pacate) legatura cu oraselul nostru. Se pare ca, desi mai e cale lunga sa ne-ajunga pana la toamna, hainele au inceput sa se ingalbeneasca. Ca rezultat al acestei actiuni (de a te impopotona cu tot ce e de culoare galben si poate fi purtat), Oradea noastra s-a vestejit , ingalbenind totul, si dand senzatia ca majoritatea cetatenilor au hepatita.Astfel orasul a inceput sa se uniformizeze (din nou) cu ceva mult mai TRENDY SI COOL, LA NAIBA, adica, mai bine zis ORICE obiect de vestimentatie care area culoarea lamaii, aurului sau mai stiu eu ce o fi. Poate credeti ca exageram, insa e de ajuns sa scoti capul pe geam, sa te izbeasca in ochi o mie de sori galbeni ambulanti. Si atunci iti vine sa incepi sa numeri (Precum Pristanda in "O scrisoare pierduta"): 2 la primarie....3 la prefectura...5 in parc...3 pe terasa la suc...si tot asa pana realizezi ca nu o sa ii poti numara pe toti, te enervezi, inchizi geamu si tragi perdeaua (daca e galbena, ai noroocu sa mai poti vedea prin ea:P) In fond..asta e moda (deschideti DEXul si cautati daca nu ne credeti): Obicei de a purta , deprindere colectivă(acela de a purta ricou/pantaloni/poseta/pantofi etc de culoare galbena ) , specifică la un moment dat (primavara-vara 2008) unui mediu social (urbea noastra Oradea).
Iar acum, o sugestie de la noi:daca si voi consimtiti cu noi,luati`ne exemplul si , in semn de protest, aplaudati insii galbejiti strigand simultan: GALBEEEEN.Poate deveni un joc amuzant depinde de tipul de comic pe care il aveti oricum...merita incercat;)


Toblerone si Cozoumbrelul:D


ps:poza e doar ca sa vedeti ca avem si simt auto-ironic;)

2 comentarii:

Anonim spunea...

nu inteleg de ce vi-i asa frica sa ziceti direct ca turnu' eiffel e de culoarea cacatului ziua ? si inca unu moale , ca dupa souvlaki'ul de la Bigy's - prietenii si pungile stiu de ce ... ma rog , sa ne intoarcem la oile noastre ... toate 3 :)) ... deci semnalari de greseli : 1 : nu va bateti destul de mult joc de cei ce poarta culoarea galben . 3 : T-urile sucks donkey ballz . 4 : de ce naiba am sarit peste 2 ? 5 : greseli gramaticale ... dar de trecut peste , oricum . 6 : n-ar trebui ca foaia verde sa fie galbena in acest articol ? 7 : comentariul acesta este ironic , deci daca n-ai ras pana acuma , esti nasol . la naiba ...

pa.

Steoea spunea...

Tobleronule, rezulta ca matale cu Cozoumbrelu' nu sustineti nationala la Euro :)) si Bergenbier face reclama sa fim in galben. 22 milioane de romani alaturi de echipa nationala. Total nepatriotic din partea voastra. Beti Bergenbier si o sa va convingeti. Dioptriile vor sti de ce =))