03 decembrie, 2007

Foaie verde sarbatoare, traiasca Romania Mare!


Cozoumbrelul:
29 Noiembrie, 30 noiembrie...1 DECEMBRIE!!Tarisoara noastra a mai implinit un an..Conform calculelor doctorului de mine in matematica si fizica[:X], 89 de ani..Multi inainte!..Doar ca poporu` nu prea stie asta, pentru ca de..tre sa stii anul in care s-a nascut(1918).Eh..e greu..da cum sa`i ceri unei batranici din comuna 1 Decembrie sa`ti spuna asta, cand ea nu mai stie cati ani are ea insasi?:))e grav:))

Oraselul nostru s-a pregatit frumos, in parcul 1 decembrie, cu artificii, alea, alea..(pe care apropo le`am vazut cam prea de "aproape":)), da a fost utopic de frumos) .Ne`am instalat in fata Primariei si am urmarit cu sufletu` la gura nu altceva:))Opreau soferii, in mijlocul drumului, sa admire minunea din parc=))..

Dar nu au avut privelistea celor din Bucuresti..aici, `ostilitatile` au decurs cu totul altfel..cica peste 100 de mii de oameni s-au adunat pe 1 decembrie sa vada cum apasa videanu sau cn dreq:)) pe-un buton si cum se aprinde..cel mai inalt brad din Europa.Mah..deci avem cu ce ne mandri. Daca ne intreaba cineva, mai romanilor, ce aveti voi mai de pret si mai de pret?..Avem cel mai inalt brad din Europa!Aia da:))Partea a doua (care evident nu mai conteaza) e ca avem si printre cele mai mari nivele de coruptie si de saracie..Noah` si oamenii aia saracii n`or stiut in ce se baga, n-or stiut k raul proteic e deghizat in frumos, si s`au dus la bradut si au blocat toata circulatia de s-au mai si pierdut 45 de copii..Da noi sa fim sanatosi, cu bradu nostru cu tot, se gandeau organizatorii.

Frumos..k la noi la nimeni;;)



1 DECEMBRIE....da....ziua noastra...a romanasilor....ma rog...ca unii din noi cred ca aceasta data e ziua ARMATEI sau mai stiu eu a cui e partea a doua. Cat despre EUROBRADUTZUL nostru...alti bani, alta distractie...ce mandrie pe noi....sunt curioasa cate cadouri are sa puna mosu sub bradul acela gigantic.
In alta ordine de idei....tot pe aceasta data orasul Washington devine capitala Statelor Unite (1800fix:P), Hans Christian Andersen isi publica prima carte de povesti (1835), Marea Britanie: Casa de licitaţii Sotheby's scoate la licitaţie un manuscris unic scris de marele compozitor Ludwig van Beethoven şi care a fost pierdut pentru mai mult de un secol. Preţul de deschidere al vânzării a fost estimat la peste 1 milion de lire sterline (2005). A, da....sa nu uit....tot in aceasta zi minunata se publica si varianta in romana a volumului 7 HARRY POTTER SI TALISMANELE MORTII....
Totodata, 1 decembrie e si ziua internationala a luptei impotriva maladiei SIDA.

Ne cerem scuze ca am intarziat cu postul da`...intelegeti voi..suntem si noi romani...profitam de orice ocazie de a sarbatori..ca'n basme...3 zile bem si mancam intruna:P

Eu astept ziua internationala a ciocolatei:p pana atunci....LA MULTI ANI DE ZIUA NATIONALA:p

Ps: pentru necunoscatori...poza reprezinta stema Romaniei:P

TOBLERONE

Totusi, am un pic de respect si incep prin a spune: LA MULTI ANI ROMANIA! ( cat o mai duce!)
Ce-i doresc eu tarisoarei noastre dragi:sa creasca mare si gogoloatza, sa se civilizeze odata, sa scape de manelisti, de tot felu` de bebelusati( pt necunoscatori ma refer la videanu) si de fani ai bradutului [wai ce dragutz e bradutzu` nostru, moare 40% din populatie de foame si noua ne arde de cel mai mare bradutz din Europa ( care de altfel nici nu e, dar trecem peste)] si sa ajunga intr`o buna zi ( poate stra-stra-stra-stra nepotii nostri vor prinde si aceasta vreme) ca tarile occidentale si cat de cat civilizate.
In incheiere precizez ca la 89 de ani dupa Marea Unire si la 17 ani dupa Revolutie exista oameni care si`au facut cocioabe intr`un deal de huma si traiesc asa acolo de generatii. Copiii lor n`au mancare, n`au educatie si iarna mor de frig, traind mai rau ca in evul-mediu si cu toate acestea ne permitem sa zicem ca suntem civilizati.
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul de 89 de ani incoace` !

Aschiutza.

2 comentarii:

Anonim spunea...

stilul romanesc de a intarzia drept ii dar ce sa ii faci ii greu sa te abtii sa nu sarbatoresti ziua nationala ... asta dak nu e vb de mn (jose) care nu a facut nimic ptr a sarbatorii ziua romaniei ci "ziua mea" in avans :))

Anonim spunea...

'mnezo...heh,si au mai trecut 89 de ani din viata noastra...ntz ntz ntz...vorba scurta,in 1918,pe cand cizmarii si soacrele erau peste tot,s-or gandit tare cativa romani sa o puna de un stat-tampon si uita ni care ii rezultatu in zilele de astazi ale noastre dupa Hristos :D si uita ca or sfidat destinu si am iesit ca scoaca B-) respect pt. blog :->