30 iunie, 2008

Foaie verde castigare, Spania statuie are (si inca ce statuie)


Dragi cititori,


Din cauza ca nu prea ne pricepem noi la fotbal, l-am rugat pe un prieten de al nostru sa faca munca in folosu blogului si sa ne ajute cu un articol. Bine...mai mult decat atat...sa ne scrie el un articol despre finala de la Euro. Tot ce stim noi e ca au ramas nemtii cu spaniloii, si, spre dezamagirea noastra nemtii au luat bataie cu 1-0. Paul a zis ca el nu scrie despre chestii care pot fi incadrate in catergoria "glossy-flossy" asa ca va povestim noi despre statuie. Pai..treaba sta cam asa: cancelarul Austriei a promis ca echipa castigatoare va primi o statuie, inalta de 5,11 metri si avand o greutate de 7,3 tone. Pana aici nimic cool si trendy. Doar ca, statuia va fi impodobita cu 11.000 de cristale ghici de care, ghici de care...SHVAROVSCHI la naibaaa. Intrun fel..e bine ca au castigat spaniolii....ei macar au soare si o sa se reflecte lumina de la Sfantul Soare in pietricele. Si vor veni toti sa vada minunea, uitandu-se la ea ca la fat-frumos cand venea cu piatra cerbului.
Titlul e pus de noi, asa ca daca o sa fie modificat, sa stiti ca Paul si-a cerut drepturile de autor in privinta lui. Na, hai sa nu o mai lungim atata cu vorba si sa`i dam citire si ascultare la Paul (haida cu articoluuu`)





Enrique Iglesias- Can your hear me
Asculta mai multe audio Muzica »







Vamos Spania !

După aproape 3 săptămâni de fotbal, EURO 2008 a culminat aseară cu finala disputată la Viena , pe stadionul Ernst Happel.

Încă o dată s-a dovedit veritabilă regula celebra “ Când Germania joacă prost ajunge în finală. Când joacă bine o şi câştigă.”

Spania a devansat prin spirit de echipă, spectacol, vitalitate şi deja celebrul tiqui-taka ( pasele scurte şi rapide) o echipă a Germaniei care nu a putut controla mai mult de 10 minute de joc în fiecare repriză, o Germanie susţinută mult mai

bine în tribune ( de cei 40.000 de nemţi faţă de cei 10.000 de iberici ) şi care avea până înainte de ora meciului 3 titluri de campioană europeană.

Dominaţia latină

Panzerele nu au mai fost de recunoscut faţă de

meciul din semifinala cu Turcia, ambiţia şi dăruirea au fost înlocuite de data asta cu mulţi nervi . Ca dovadă stă chiar căpitanul nemţilor, Ballack, care mai mult a împărţit faulturi cinice decât pase valoroase colegilor sau şuturi pe spaţiul porţii lui Casillas.

Finala ne-a arătat totodată pe caballeros jucând cu o dezinvoltură ce practic i-a anulat pe înalţii şi solizii adversari ai roş-galbenilor, însuşi Torres

devastându-l pe Metzeler la o săritură de cap. Bara salvatoare a fost însă acolo pentru portarul Lehmann.

El Nino !

Mulţi ziceau că jucatorul lui Liverpool, Fernando

Torres, nu a strălucit la acest turneu.

Ei bine, sprintul şi finalizarea in extremis din minutul 33, printr-o scariţă de mare efect, a fost cireaşa de pe tort ...tortul jocului spaniol, joc con

dus de un Roberto Rosetti imparţial.

Germania se descoperă ... Spania se acoperă

e măsura de data asta. Însă rămânea problema atacului.

Urmaseră încă 2 schimbări îndrăzneţe, prin care Low forţa atacul : gigantul de 1,90 m , Kuranyi, şi Mario Gomez, în locul lui Klose si Hitzlsperger. „Moşu`” Aragones răspunde : Fabregas şi Villa out. În locul lor, Cazorla şi Xabi Alonso. O mutare defensivă. Aparent! Pe teren a rămas tehnica încântatoare a lui Iniesta, dăruirea lui Puyol şi apariţiile lui Senna.

Viva Espana!


Paul



Ps: Paul...11.000 de multumiri de la noi ca ne-ai ajutat cu articolu asta. Iti ramanem datoare. Ce zici..tragem o beuta saptamana asta? Noi bem de necaz ca au pierdut nemtii si tu de fericire. Facem noi cinste;)


In legatura cu imaginea..nu conteaza ca sunt englezi...sau ce or fi..fani Liverpool:)) e prea tare poza asa ca imi ascum riscu sa o postez. [Toblerone]

7 comentarii:

Anonim spunea...

era harap-alb ala cu piatra cerbului ;)) nu ma gandeam ca o sa va apucati sa scrieti d-astea :)) da' noah. este prima data in toate, se vede ca :D sa mai scrieti si altele ce se pot citi si in ProSport sau Gazeta Sportului ;)

Anonim spunea...

si a da, inca o chestie. ii Joachim Low antrenoru, nu Sebastian Lowe :)) cu 2 puncte deasupra lu o ;)) de la acelasi anonim dezamagit :D

estetica blogului spunea...

toblerone:



ai dreptate anonimule in ceea ce priveste numele lui harap alb si al antrenorului. ne pare rau ca te-am dezamagit din nou. totusi nu inteleg de ce mai citesti blogul daca esti asa de nemultumit....sau esti dornic de exteriorizare prin commenturi? oricum..e si asta un punct de vedere... mersi oricum ca contribui la cresterea ratingului:)

Anonim spunea...

Si ce dak ii harap-alb sau fat-frumos. Nush cui ii pasa? Articolul asta-i mai bun de 100 de ori decat ce-i prin Gazeta fotbalului. Aia toata ziua vb de Dragomir, Becali si celelalte dihanii. Plus k Lowe ii un anonim k tine, k la cum a jucat Germania in campionatul asta ma mir k au trecut de grupe.

P.S.: Paul, ai uitat de Ramos. Ala facea apararea k Puyol era cu daruirea=))

Anonim spunea...

spania a avut o perioada uimitoare in materie de sporturi :P mentionez ca au fost campioni si la basket =D


-jorj (am uitat parola de la cont :|)

Anonim spunea...

La baschet...la fotbal...dar si la TENIS...Nadal si Federer au facut ieri un meci de VIS ... prietenii (adevaratii fani) stiu de ce ;D
bravo Nadal

Anonim spunea...

ok..nu ma prea stiu la fotbal...nu la chestiile tehnice cel putin...dar articolul e foarte bine scris:) bravo Paul...si nu o zic eu prea des, nu ca ar conta:P..continuati tot asa:)