25 iunie, 2008

Foaie verde de cladire, la spatiu economie


Dragi cititori,

Din categoria "APARTAMENTE AVANGARDISTE FACUTE CA SA SE MIRE PROSTII (vorba lui Moromete)" va prezentam azi un celebru monument al naturii patriei (pe care avem onoarea sa il gasim in micul nostru oras), (cam anonim) si...putin suspect.Putin mai mult decat suspect, avand in vedere designu` ultra-avangadist.
Designerul, care a avut aceasta idee a fost (sau este) un vizionar, pentru ca a reusit sa anticipeze vremurile grele care vor veni in tarisoara noastra. De aceea a vrut sa faca economie...economie de spatiu...de materiale...de timp...de tot ce se poate face economie cand faci ceva in domeniul constructiilor. Ceea ce chiar nu vrem sa stim e...la ce a mai facut economie...cand a facut interioru`... adica....economie la podea..la tavan...la peretzi (daca a folosit elementu asta,desi nu cred).
Oricum, cladirea e ceea ce englezii numesc "environment friendly", pentru ca, oricunde ai pozitiona blocu asta, nu iti ia prea mult. Daca vrei sa stai in padure, ajunge sa tai 2,3 copaci ca iti ajunge spatiul. Stia domnu` D. (designer) ca o sa vina o vreme cand toti or sa vrea viloace si casoace, pentru care o sa se defriseze toate padurile (si o sa stam foarte prost la capitolu Sequoia Giganteea--cel mai mare arbore din lume, pt necunoscatori) si noi o sa murim de cald (mai e muult pana atunci....not!). Eu cred ca mottoul acestui D. era unul foarte bun, de care ar trebui sa tinem cont mai multi:

LOW COST--LOW SPACE--LOW LIFE

Cam atat am avut de "povestit" despre arhitectura oradeana. Pana una alta...noi mergem sa ne facem apartament intr-o scorbura de Sequoia...oricum e mai mare ca cele din poza:))



Ps: Va anuntam ca am scos abonamentele pentru ca am realizat ca ne cam tradeaza. Adica, trimit abonatilor direct articolul pe mail, neputand astfel sa afle despre ce mai e nou pe blog (sondaje etc). Noi vrem cititori informati, asa ca ne-am unit fortele si am invins raul proteic deghizat in frumos. (adica mai pe romaneste...am scos de tot abonamentu :)))


Toblerone si Cozoumbrelul

2 comentarii:

Anonim spunea...

faza mai tare la cladire, e ca in capatul celalalt e de vreo 2-3 ori mai groasa...sincer ar fi interesant de vazut din curtea cladirii... :D

estetica blogului spunea...

cozo afirma:

da..sarim gardu` in interes profesional si intr`un alt material putem transmite in direct si din curte.cine stie ce se mai vede si de acolo;))