27 iunie, 2008

Un post despre un film prea nasol, incat sa aiba (postu`) titlu




jaga jaga
Asculta mai multe audio Muzica »



Va recomandam sa dati play la mELODIA asta inainte sa va apucati de citit ca sa intrati mai bine in atmosfera


"Fratilor, se stie ca barosan de barosan e numai unul”, si anume domnul Theodor Halacu-Nicon, regizorul musicalului romantic "POVESTE DE CARTIER". Ca sa va faceti o idee generala, in rolul principal "joaca" Sorinel Copilu` Poleit In Aur.

"Totul incepe cu Gara de Nord, fratilor" (dupa cum ne instiinteaza vocea naratorului omniscient). Actiunea debuteaza cu fainmosul Vio (Sorinel), care ne incanta cu mic recital, ce aminteste de preselectiile "Micro-Star". Mai apoi ascultam o dedicatie pentru Da Vinci (Floriiin Calineeescuu) CARE ESTE "jupan de jupan si nash de nash din carterieru` nostru Pantilimon". In filmu asta "bai, e vorba de REŞPECT,ma !", vorba jupanului. Ca sa vedeti cum se fac banii in asemenea spatii, va oferim o replica reprezentativa pentru modul in care se fac afacerile: "S-a dus dracu ` mamaia. Vroiam sa o vindem sa ne deschidem o carciuma".

Dupa atatea "businessuri", shmenarilor li se face foame, si "Ce e bun si mai gustos decat un covrig cu sare? Asa ca gasca de ponei, cu Vio in frunte se opresc la cea mai tare covrigarile din tara, unde sora lui Nick,(Augustin Viziru) Ramona face covrigii sa fie nemaipomeniti." Acolo, protagonistul se indragosteste instant de covrigareasa. De remarcat este cadrul in care amorezatul ii arunca o privire androginica fetei, realizat printrun prim-plan de mare efect.

Iar acum urmeaza conflictul interior al Ramonei: Nick vrea sa o marite cu barosanu` Da Vinci, si ea, de necaz trage o dansare si o cantare care zice cam asa: "Chiar de mor nemaritata/ Si in noroi sa ma tarasc/ Prefer sa fac ce-mi place`n viata/ Si din suflet sa iubesc." Dansul ei si al colegelor de la covrigarie, transimite o drama zguduitoare, realitzat prin miscari fluide din membre si buric.

In aceasta lume pe dos, politia joaca fotbal la fata locului, in timp ce suspectii fug sa dea dedicatii la radio mELODIA, amenintand pe frecventa cu "exmatricularea din cartier" a dusmanilor (cica laca ciki cea:))).

Iar acum, un sfat practic din partea Sorinelului, pentru agatat gagice: Luati o scoica.Pozitionati`o la urechea viitoarei ibovnice. Acum intrebati`o:

" - Auzi marea?

- Da

- Auzi ce zice? ... Zice ca vii cu mine la Mamaia!"

=))))=)))

Una din revelatiile valoroase ale filmului este aceea ca: "La manele, tema, ideea si morala ESTE banii. Banii ESTE fericire, restu tot e amagire"- fragment din discutia dintre Vrajitoru` si Italianu` (Romica Tzociu` si Cornel Palade).

Tinem sa amintim, totusi, singura replica INTELIGENTA din intregul film (cea a naratorului): "DIN BETIE TE TREZESTI, DA` DIN PROSTIE NU"

Echpaju` esteticii :)



Ps: Articolul a fost replublicat deoarece a fost sters de una dintre colege. Cel din imagine este castigatorul concursului oragnizat de noi, in urma caruia s-a ales cu un cd cu filmul "cu pricina"

2 comentarii:

Joan Palomino spunea...

well it looks interesting...but try to write in english or spanish...please
have a nice day...

Anonim spunea...

Quote:
"Articolul a fost replublicat deoarece a fost sters de una dintre colege."
conflicte interne??...poate opri,dupa mine, bunul mers al blogului, "instaurat" pana acum :) ;P